Loading...

Groene stroom Stampersgat Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van schone, onuitputtelijke bronnen zoals zon, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Stampersgat vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Stampersgat en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Stampersgat

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Stampersgat vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna check je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene energie prijziger dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Stampersgat vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat bij jou past. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: actie van E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bio, bodem, aarde, wind, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (vuile elektra). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Hindeloopen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Stampersgat

Zonne-energie is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonne energie, en investeer in zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Halderberge.

groene-stroom-stampersgat

Een energieneutrale woning in Stampersgat rond december 2023

Middels deze website bekijk je bruikbare informatie over groene stroom Stampersgat. De vraag is, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een verwaarloosbare of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Stampersgat is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “de verwarming omlaag doen” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw energiebedrijf. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, AWB, Atag of Nefit) verboden. De oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie converteert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je huis en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Stampersgat is prijzig. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en simpel toe te passen. Overigens beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energienota. Het tarief varieert tussen €3800 en €7100. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Callantsoog afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers als Qurrent, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Engie, Pure Energie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken detecteer je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Stampersgat actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: het actuele abonnement annulerenen nadien een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Stampersgat sterk verlaagd in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn veel families die om deze reden oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare energie-abonnementen vergelijk je hieronder de meest populaire abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker vergelijk je eenvoudig welke pakketten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Stampersgat vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektra en gas.