Loading...

Groene stroom Kornhorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, wind, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun jij nu alle groene energieleveranciers in Kornhorn vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Kornhorn en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Kornhorn

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kornhorn vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je alle beschikbare groene energiebedrijven. Is groene energie duurder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidieregelingen en forse cash-back acties is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Kornhorn vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod met de beste voorwaarden. Opties zijn het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Westland Infra korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 is minimaal. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (vuile stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Achterveld vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Kornhorn

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Grootegast.

groene-stroom-kornhorn

Een energieneutrale woning in Kornhorn rond december 2023

Middels deze website vind je uitgebreide info over groene stroom Kornhorn. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kornhorn is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De energieconsumptie verminderen doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Dan kun je denken aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en doe je wasmachine zo vol mogelijk. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je energiebedrijf. Evenwel, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Intergas, Vaillant, AWB of Nefit) verbannen. De huidige gasgestookte ketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je woning en gebruikswater. Het product kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Kornhorn vergt een hele investering. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Bovendien verklein je schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op de energierekening. De inkoopprijs ligt zo tussen de €2900 tot +/- €6500. Met behulp van de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Stampersgat afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name maatschappijen als Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Qurrent bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Kornhorn aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je huidige verbintenis annulerenen vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Kornhorn sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten die daardoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen bekijk je hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker achterhaal je vandaag nog welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Kornhorn vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en contracten voor elektra en gas.