Loading...

Groene stroom Opende Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals wind, biomassa, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van onze groene energie check kan je direct alle groene energieleveranciers in Opende vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Opende of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Opende

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Opende vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je de beste groene stroom aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Door subsidies en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Binnen een paar minuten groene stroom in Opende vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per woongebied in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windturbines of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Cogas oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, aarde, water, bio, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, kolen, aardolie (grijze elektra). De verbranding van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Eefde vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Ga voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Opende

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Grootegast.

groene-stroom-opende

Een energieneutrale woning in Opende rond juli 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl bekijk je bruikbare toelichting op groene stroom Opende. De vraag is, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een beperkte of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Opende is een wens van vele. Een huis als dit bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra stabiliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Voorbeelden zijn “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en was op een lagere temperatuur. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie aanbieder. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” cv-ketel (van Intergas, Remeha, Nefit, Atag of AWB) verboden. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie converteert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Het apparaat werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Opende kan veel geld kosten. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Bovendien minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €3600 en €7000. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Zoutkamp afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Juist leveranciers als Engie, Eneco, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie bieden deze service. Via jullie adresgegevens lees je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Opende actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande levering annulerenen vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie nieuwe maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Opende sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. We zien meer en meer consumenten die mede hierdoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare contracten tref je hieronder vaak bestelde stroom abonnementen. Let op: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker check je simpelweg welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Opende vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.