Loading...

Groene stroom Barger-Compascuum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa, zon. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in februari 2024. Dit is beduidend duurzamer dan grijze stroom dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Geholpen door de duurzame energie check kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in Barger-Compascuum vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Barger-Compascuum en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Barger-Compascuum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Barger-Compascuum vergelijken (februari 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Barger-Compascuum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Maak een keuze voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: voordelig tarief Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardolie, aardgas, steenkool, kolen (vuile stroom). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Opende vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Barger-Compascuum

Onze zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organisch afval zoals hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Emmen.

groene-stroom-barger-compascuum

Een energieneutrale woning in Barger-Compascuum rond februari 2024

Door middel van onze website lees je bruikbare details over groene stroom Barger-Compascuum. Maar, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een lage of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Barger-Compascuum is een wens van vele. Een woning als dat kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het energieverbruik verlagen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “haal opladers uit het stopcontact” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. De productie van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij het energieleverancier. Desondanks, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde hr-ketel (Atag, Vaillant, Intergas, AWB of Nefit) uitgesloten. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. Het apparaat heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Barger-Compascuum is duur. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op stroomkosten. De investering ligt in de range tussen de €3700 tot €6300. Via de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Kaag afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name maatschappijen zoals Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Qurrent, Engie, Eneco faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Barger-Compascuum aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: je huidige verbintenis beëindigen en nadien een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Barger-Compascuum flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele contracten bekijk je onderstaand toonaangevende contracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vergelijk je spoedig welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Barger-Compascuum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en contracten voor elektra en gas.