Loading...

Groene stroom Hillegom Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Op basis van de duurzame energie check kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Hillegom vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Hillegom of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Hillegom

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hillegom vergelijken (november 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de best matchende groene maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Hillegom vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen schommelen per regio in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Onder andere het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Energieflex 1 jaar contract november 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, steenkool, aardgas, petroleum (vuile energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Wijk en Aalburg vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Hillegom

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als akkerbouw afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hillegom.

groene-stroom-hillegom

Een energieneutrale woning in Hillegom rond november 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je bruikbare details over groene stroom Hillegom. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hillegom is een wens van vele. Een woning als dat bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “zet elektrische apparaten helemaal uit” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter heb je wel stroom nodig van een aanbieder. Echter, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” hr-ketel (Intergas, Nefit, Atag, Vaillant of Remeha) verbannen. De welbekende verwarmingsketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van jouw huis en douchewater. Deze setup heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hillegom vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Bovendien beperk je de uitstoot van CO2 en bespaart men op stroomkosten. De prijs ligt tussen de €3200 en €7900. Met behulp van de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Rolde afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle aanbieders. Juist maatschappijen zoals Powerpeers, Eneco, Qurrent, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens achterhaal je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Hillegom beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: je bestaande abonnement ontbinden en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. De nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Hillegom een stuk lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die hierom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse contracten vind je hieronder veel gekozen pakketten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker vind je eenvoudig welke pakketten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Hillegom vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.