Loading...

Groene stroom Wijk en Aalburg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van reine, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu vergeleken met grijze elektra dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Op basis van de groene stroom vergelijker kan je meteen alle groene energieleveranciers in Wijk en Aalburg vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Wijk en Aalburg of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Wijk en Aalburg

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wijk en Aalburg vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap bekijk je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie kostbaarder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Wijk en Aalburg vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: abonnement bij Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarnaast, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, petroleum, steenkool (vuile energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Maria Hoop vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Selecteer een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Wijk en Aalburg

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Aalburg.

groene-stroom-wijk-en-aalburg

Een energieneutrale woning in Wijk en Aalburg rond mei 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl check je praktische informatie over groene stroom Wijk en Aalburg. Echter, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wijk en Aalburg wint aan interesse. Deze woningen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “een afwasteil gebruiken” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij het aanbieder. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit of Atag) niet langer toegestaan. De “gewone” hr-ketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat vormt dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je woning en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wijk en Aalburg is duur. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Bovendien minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op de energierekening. Het tarief schommelt tussen €4400 en €7400. Via de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Gorinchem afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke organisaties als Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Engie, Pure Energie, Eneco bieden deze service. Via jullie adresgegevens check je direct welke groene stroom aanbieders in Wijk en Aalburg beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: het huidige levering beëindigen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aantrekkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Wijk en Aalburg flink lager dan een paar jaar terug. We horen van veel consumenten die switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen vind je hierna enkele pakketten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check ontdek je rap welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Wijk en Aalburg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.