Loading...

Groene stroom Maria Hoop Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, wind, zon, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Vele malen toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie checker kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Maria Hoop vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Maria Hoop of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Maria Hoop

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Maria Hoop vergelijken (oktober 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je de best matchende groene energiebedrijven. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Middels subsidieregelingen en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Maria Hoop vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven schommelen per woonplaats in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Leon Zeewolde stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, water, aarde, wind, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (grijze elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Vind alles uit over groene energie Biervliet vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Maria Hoop

De zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnestroom, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische materialen als etensresten. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Echt-Susteren.

groene-stroom-maria-hoop

Een energieneutrale woning in Maria Hoop rond oktober 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl check je belangrijke info over groene stroom Maria Hoop. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Maria Hoop is onderwerp van gesprek. Een woning als dat kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Denk aan “het huis verwarmen met kookwarmte” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Het opwekken van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Aan de andere kant, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele cv-ketel (van Vaillant, Nefit, Atag, AWB of Intergas) uitgesloten. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je appartement en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Maria Hoop vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Daarbij minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energiekosten. De prijs ligt in de range tussen de €3300 – €6400. Via de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Ven-Zelderheide afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle leveranciers. Juist organisaties als Pure Energie, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens spot je nu welke groene stroom aanbieders in Maria Hoop voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: jullie actuele contract opzeggen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Maria Hoop flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel families die daardoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten tref je hierna vaak bestelde stroompakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker bekijk je spoedig welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Maria Hoop vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor elektra en gas.