Loading...

Groene stroom Biervliet Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, wind, zon. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is significant toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door middel van de duurzame energie checker kan je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Biervliet vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Biervliet en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Biervliet

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Biervliet vergelijken (april 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vergelijk je de meest relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies voor groene stroom en forse welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Biervliet vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel wat je interessant vindt. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstapbonus NLE.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, windenergie, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 blijft beperkt. Daarbij komt, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, aardolie, petroleum (vuile energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Overslag vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Biervliet

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische materialen als rioolslib. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Terneuzen.

groene-stroom-biervliet

Een energieneutrale woning in Biervliet rond april 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl check je nuttige informatie over groene stroom Biervliet. Echter, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Biervliet wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Onder andere nemen van ledverlichting” en een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter heb je wel stroom nodig van het leverancier. Daarentegen, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke hr-ketel (Vaillant, Intergas, Nefit, AWB of Remeha) verboden. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) benut de energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en kraanwater. Het systeem kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Biervliet is prijzig. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energierekening. De inkoopprijs ligt tussen de €2400 t/m €7700. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Kornhorn afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders zoals Qurrent, Engie, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Pure Energie focussen hierop. Door je postcode in te vullen tref jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Biervliet actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: je actuele pakket opzeggen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Biervliet een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die mede hierdoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare energiecontracten vind je hieronder vaak bestelde energiepakketten. Update: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker detecteer je gemakkelijk welke leveranciers “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Biervliet vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektriciteit.