Loading...

Groene stroom Overslag Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van onze groene stroom checker kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Overslag vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Overslag en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Overslag

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Overslag vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je alle groene energie-aanbieders. Is groene stroom duurder dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Overslag vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het aanbod met de beste voorwaarden. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Qurrent voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, water, zon, wind, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, kolen, petroleum (vuile stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Erlecom vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Overslag

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en neem zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organisch afval zoals aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Terneuzen.

groene-stroom-overslag

Een energieneutrale woning in Overslag rond september 2022

Via Groenestroomaanbieding.nl bekijk je alle toelichting op groene stroom Overslag. Alleen, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Overslag wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie verminderen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. Denk aan “gebruik niet de standby modus” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw energieleverancier. Evengoed, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, Atag, Remeha of Vaillant) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie appartement en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Overslag kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Daarbij verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €4200 – €7400. Mede door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Achterveld afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral bedrijven zoals Engie, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Powerpeers faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Overslag operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: je lopende pakket ontbinden en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Overslag flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen die daardoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse energiepakketten vind je bijgaand enkele stroompakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker vind je binnen no-time welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Overslag vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en stroom.