Loading...

Groene stroom Abbenes Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals wind, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektra dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Op basis van onze groene energie check kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Abbenes vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Abbenes en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Abbenes

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Abbenes vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap bekijk je de meest populaire groene aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Abbenes vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: gas van Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, zon, bodem, water, bio vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (vuile energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Nijhuizum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Abbenes

Zonne-energie is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organisch afval zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-abbenes

Een energieneutrale woning in Abbenes rond december 2023

Middels Groenestroomaanbieding.nl vind je nuttige info over groene stroom Abbenes. Interessant, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Abbenes is een wens van vele. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het energieverbruik verminderen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij een leverancier. Alleen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke cv-ketel (van Remeha, Vaillant, Nefit, Atag of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Abbenes is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Overigens beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energienota. De investering schommelt tussen €3100 en €7400. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hillegom afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Met name organisaties als Greenchoice, Engie, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen ontdek jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Abbenes aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: jouw lopende levering stopzetten en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. De volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Abbenes flink lager dan een paar jaar terug. Er zijn veel consumenten die om deze reden kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energie-abonnementen tref je hierna vaak bestelde contracten. Info: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker detecteer je binnen no-time welke abonnementen echt “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Abbenes vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektra.