Loading...

Groene stroom Hantum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van schone, stabiele bronnen als waterkracht, wind, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk schoner vergeleken met grijze energie dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Geholpen door de duurzame energie check kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Hantum vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Hantum en snuffel tussen de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Hantum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hantum vergelijken (september 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies en hoge welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in Hantum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, water, wind, bio, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, aardolie, petroleum (vuile elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Wouterswoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Kies voor een aanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Hantum

Zonnestroom is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-hantum

Een energieneutrale woning in Hantum rond september 2022

Via deze website check je uitgebreide toelichting op groene stroom Hantum. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hantum zien we steeds meer. Zo’n woning implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het energieverbruik reduceren doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Veel gehoord is “een goede thermoskan gebruiken” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw maatschappij. Daarentegen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Remeha, Vaillant, Atag, AWB of Intergas) verbannen. De welbekende mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hantum vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Bovendien minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op stroomkosten. De investering varieert tussen de €2300 tot €6500. Mede door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Overdinkel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle leveranciers. Juist organisaties zoals Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Engie, Van de Bron maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken achterhaal jij direct welke groene stroom aanbieders in Hantum voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: jullie actuele abonnement opzeggen en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Hantum een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn veel consumenten die daarom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele energiepakketten bekijk je hieronder toonaangevende abonnementen. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check bekijk je probleemloos welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Hantum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.