Loading...

Groene stroom Wouterswoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals wind, bodemwarmte, biomassa, zon, aardwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Met behulp van de duurzame energie checker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Wouterswoude vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Wouterswoude en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Wouterswoude

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Wouterswoude vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap vind je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Door subsidies vanuit de overheid en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Wouterswoude vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: groene stroom Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, steenkool, kolen (grijze stroom). Het gebruik van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Leeuwarden vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Wouterswoude

Energie van de zon is een bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en investeer in boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische materialen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Dantumadiel.

groene-stroom-wouterswoude

Een energieneutrale woning in Wouterswoude rond juni 2024

Middels Groenestroomaanbieding.nl lees je belangrijke details over groene stroom Wouterswoude. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een nihile of geen energienota duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wouterswoude wordt steeds populairder. Dit soort huizen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De elektra consumptie minimaliseren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Veel gehoord is “apparaten uitschakelen” en maak je gebruik van een piek- en daltarief? Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Maar, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Intergas, Atag, Vaillant of Remeha) uitgefaseerd. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan slechts omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je huis en water om te gebruiken. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wouterswoude kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Daarbij verminder jij de uitstoot van CO2 en bezuinig je op kosten van energie. De totaalprijs ligt zo tussen de €3500 – €6700. Dankzij de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Epse afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers als Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Engie maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen tref jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Wouterswoude aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: het huidige abonnement stopzetten en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Wouterswoude aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer klanten die daarom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiecontracten ontdek je bijgaand de meest populaire contracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker bekijk je spoedig welke pakketten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Wouterswoude vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.