Loading...

Groene stroom Leeuwarden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van reine, onuitputbare bronnen als aardwarmte, wind, biomassa, waterkracht, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie is enorm toegenomen. Geholpen door de groene stroom vergelijker kun jij nu alle groene energieleveranciers in Leeuwarden vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Leeuwarden en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Leeuwarden

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Leeuwarden vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna bekijk je alle groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Nu groene stroom in Leeuwarden vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel dat je wensen dekt. Onder andere het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: NLE actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, windenergie, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, petroleum, kolen (grijze elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Arcen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Ga voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Leeuwarden

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonne energie, en bestel zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-leeuwarden

Een energieneutrale woning in Leeuwarden rond juni 2024

Op basis van onze website lees je alle info over groene stroom Leeuwarden. Alleen, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Leeuwarden is een wens van vele. Dit soort huizen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “niet alle radiatoren open zetten” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een energiebedrijf. Daartegenover, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke cv-ketel (van Atag, Nefit, Intergas, Remeha of AWB) verboden. De huidige mono cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie woning en gebruikswater. Het product heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Leeuwarden kan veel geld kosten. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en besparen jullie op stroomkosten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3900 t/m €7800. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Ter Apelkanaal afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Vooral leveranciers zoals Qurrent, Eneco, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Pure Energie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken spot jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Leeuwarden beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: je huidige levering stopzetten en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jouw toekomstige energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Leeuwarden flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten op basis daarvan neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van beschikbare contracten vergelijk je hierna enkele stroomcontracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check vergelijk je simpelweg welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Leeuwarden vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.