Loading...

Groene stroom Arcen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, zon, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Middels de duurzame energie check kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Arcen vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Arcen en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Arcen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Arcen vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien ontdek je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze energie? Helemaal niet! Via subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Snel groene stroom in Arcen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per postcode in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het pakket wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: goedkope tarieven Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, bio, zon, water, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardgas, aardolie (vuile elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Oldelamer vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Arcen

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonne energie, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Venlo.

groene-stroom-arcen

Een energieneutrale woning in Arcen rond december 2023

Met onze website check je bruikbare info over groene stroom Arcen. Maar, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een lage of geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Arcen zien we steeds meer. Dit soort huizen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie laag houden is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op jouw apparaten. Denk aan “apparaten uitschakelen” en radiatorfolie gebruiken. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij jouw energiebedrijf. Intussen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, Remeha, Vaillant of AWB) niet langer toegestaan. De klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je huis en douchewater. Het product heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Arcen is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Tevens minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. De prijs ligt in de range tussen de €2800 tot +/- €7500. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hulsberg afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. In het bijzonder maatschappijen als Engie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Arcen voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: het huidige pakket annulerenen aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Arcen fors lager dan jaren geleden. We zien meer en meer consumenten die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen vergelijk je onderstaand vaak bestelde stroomcontracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker vind je simpelweg welke leveranciers “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Arcen vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en stroom.