Loading...

Groene stroom Oldelamer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Met behulp van onze groene energie check kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Oldelamer vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Oldelamer of doorzoek de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Oldelamer

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Oldelamer vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vind je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies en hoge cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Binnen een paar minuten groene stroom in Oldelamer vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het abonnement dat bij jou past. Opties zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: UnitedConsumers kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, windenergie, biomassa, waterkracht, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, kolen, petroleum (vuile stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Doorwerth vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Oldelamer

Energie van de zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnestroom, en kies voor boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-oldelamer

Een energieneutrale woning in Oldelamer rond december 2022

Op Groenestroomaanbieding.nl vind je handige info over groene stroom Oldelamer. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oldelamer is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. Dan kun je denken aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een energieleverancier. Maar, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Vaillant, Remeha, Atag of Nefit) verbannen. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) benut de energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw huis en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oldelamer vergt een hele investering. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Daarbij minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energiekosten. De totaalprijs schommelt tussen €2500 t/m €7600. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Wyns afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen zoals Greenchoice, Eneco, Engie, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert zie je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Oldelamer voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: jouw lopende contract ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Oldelamer flink lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die daardoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiecontracten tref je in het overzicht hieronder veel gekozen abonnementen. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vind je simpelweg welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Oldelamer vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en deals voor elektriciteit en gas.