Loading...

Groene stroom Doorwerth Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieuvriendelijke, stabiele bronnen als bodemwarmte, zon, wind, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant toekomstbestendiger dan grijze energie dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Middels de groene stroom vergelijker kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Doorwerth vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Doorwerth en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Doorwerth

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Doorwerth vergelijken (december 2022)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je de beste groene maatschappijen. Is groene stroom prijziger dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Doorwerth vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: beoordeling Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan kolen, aardolie, petroleum, aardgas (vuile elektriciteit). De verbranding van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een beter milieu? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Slagharen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Doorwerth

Zonnestroom is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische materialen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Renkum.

groene-stroom-doorwerth

Een energieneutrale woning in Doorwerth rond december 2022

Op Groenestroomaanbieding.nl ontdek je bruikbare info over groene stroom Doorwerth. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Doorwerth is onderwerp van gesprek. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie beperken doe je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Bijvoorbeeld “een programmeerbare thermostaat” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Intergas, Atag, Vaillant of Nefit) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en douchewater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Doorwerth is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te installeren. Trouwens, ook minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energiekosten. Het tarief ligt zo tussen de €3700 t/m €6400. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Milsbeek afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Unieke leveranciers zoals Powerpeers, Engie, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Qurrent maken dit mogelijk. Op basis van je postcode zie jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Doorwerth voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: je huidige levering opzeggen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Doorwerth fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat families die voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige contracten ontdek je hierna vaak bestelde stroomcontracten. Commentaar: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker bekijk je spoedig welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Doorwerth vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en stroom.