Loading...

Groene stroom Slagharen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. schone, duurzame bronnen zoals wind, waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Geholpen door de duurzame energie check kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Slagharen vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Slagharen of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Slagharen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Slagharen vergelijken (oktober 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor duurzame energie en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Slagharen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod dat bij jou past. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie via Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, aarde, zon, bio, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Bovendien, alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, aardolie, steenkool (vuile stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Lees nu verder over groene energie Hekendorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Slagharen

Energie van de zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-slagharen

Een energieneutrale woning in Slagharen rond oktober 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl check je alle uitleg over groene stroom Slagharen. Maar, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Slagharen wordt steeds populairder. Zo’n huis verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie laag houden is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. O.a. “led-lampen gebruiken” en een teil gebruiken voor de afwas. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie energiemaatschappij. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” verwarmingsketel (als Atag, Nefit, AWB, Intergas of Remeha) verboden. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Deze setup heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Slagharen vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Bovendien minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energierekening. De totaalprijs schommelt tussen €4500 t/m €7500. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Breskens afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Unieke maatschappijen zoals Pure Energie, Engie, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Van de Bron bieden deze service. Door te adres te gebruiken detecteer jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Slagharen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: je lopende verbintenis beëindigen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Slagharen sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We zien meer en meer klanten die hierom overstappen naar deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energiepakketten vergelijk je onderstaand vaak bestelde energiepakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker vergelijk je direct welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Slagharen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.