Loading...

Groene stroom Breskens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, wind, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Met behulp van onze groene energie check kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Breskens vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Breskens en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Breskens

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Breskens vergelijken (september 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien vind je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Breskens vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Zeeland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het pakket wat je interessant vindt. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract afsluiten bij Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, bio, wind, aarde, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, steenkool, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Reitsum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Breskens

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Sluis.

groene-stroom-breskens

Een energieneutrale woning in Breskens rond september 2022

Op Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je belangrijke details over groene stroom Breskens. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Breskens wint aan interesse. Deze woningen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. O.a. “meer truien en dekens gebruiken” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij een energieleverancier. Aan de andere kant, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Nefit, Remeha, AWB of Atag) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en het tapwater. Het systeem werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Breskens kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Bovendien verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op kosten van energie. De inkoopprijs ligt tussen de €3900 en €6400. Mede door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Leiderdorp afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Met name bedrijven als Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Powerpeers, Pure Energie bieden deze service. Door je postcode in te vullen spot jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Breskens voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. De bedoeling is: je lopende abonnement opzeggen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Breskens flink lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat mensen die daarom neigen naar deze vorm van schone energie. Door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten vind je onderstaand enkele stroompakketten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check check je zonder problemen welke leveranciers “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Breskens vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.