Loading...

Groene stroom Reitsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via niet vervuilende, duurzame bronnen zoals wind, aardwarmte, biomassa, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Geholpen door onze groene energie check kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Reitsum vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Reitsum of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Reitsum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Reitsum vergelijken (juli 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna detecteer je alle groene stroom bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Simpel groene stroom in Reitsum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstappen naar Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, aarde, bodem, bio, zon veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, steenkool, kolen (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Geelbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Reitsum

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Ferwerderadiel.

groene-stroom-reitsum

Een energieneutrale woning in Reitsum rond juli 2024

Via deze webpagina vergelijk je alle uitleg over groene stroom Reitsum. Maar, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een beperkte of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Reitsum wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra laag houden is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere meer truien en dekens gebruiken” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiemaatschappij. Echter, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, AWB, Intergas of Nefit) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Reitsum is kostbaar. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Bovendien minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De investering varieert tussen de €3200 tot +/- €7100. Met behulp van de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Arnhem afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven als Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens spot jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Reitsum operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: het huidige levering stopzetten en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Jouw aanstaande energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Reitsum aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. Er zijn veel klanten die mede hierdoor neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van verschillende abonnementen tref je in het overzicht hieronder de meest populaire stroomcontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker bekijk je gemakkelijk welke pakketten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Reitsum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.