Loading...

Groene stroom Arnhem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als biomassa, waterkracht, zon, wind, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van onze groene stroom checker kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Arnhem vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Arnhem of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Arnhem

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Arnhem vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie duurder dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Simpel groene stroom in Arnhem vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: goedkope tarieven Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, windenergie, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, steenkool, petroleum (grijze stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Oldenzijl vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Arnhem

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische materialen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Arnhem.

groene-stroom-arnhem

Een energieneutrale woning in Arnhem rond december 2023

D.m.v. deze webpagina vergelijk je handige uitleg over groene stroom Arnhem. De vraag is, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Arnhem wordt steeds populairder. Zo’n woning kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verlagen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Voorbeelden zijn “het huis verwarmen met kookwarmte” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je aanbieder. Evenwel, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Atag, Intergas, Remeha, AWB of Vaillant) verboden. De “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van je woning en gebruikswater. Het product werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Arnhem kan veel geld kosten. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Daarnaast verlagen jullie de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energienota. De investering varieert tussen de €2800 tot +/- €7800. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Hulst afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Unieke partijen als Eneco, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Arnhem operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: jullie huidige verbintenis stopzetten en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. De aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Arnhem sterk verlaagd in vergelijking met jaren geleden. Er zijn veel consumenten die hierom neigen naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je onderstaand veel gekozen energiepakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker achterhaal je à la minute welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Arnhem vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektriciteit en gas.