Loading...

Groene stroom Hulst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. milieuvriendelijke, stabiele bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht, wind. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie checker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Hulst vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hulst en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Hulst

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hulst vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de beste groene aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Helemaal niet! Middels subsidies en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Hulst vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per regio in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Maak een keuze voor het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Allure Energie variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (grijze elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Yerseke vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Selecteer een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Hulst

Onze zon is een bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Hulst.

groene-stroom-hulst

Een energieneutrale woning in Hulst rond december 2022

Op basis van deze webpagina vind je praktische info over groene stroom Hulst. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hulst is onderwerp van gesprek. Zo’n huis bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie reduceren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Voorbeelden zijn “alleen wassen met volle wasmachine” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij het energiemaatschappij. Echter, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Intergas, AWB of Nefit) verboden. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en douchewater. Deze setup heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hulst is prijzig. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en probleemloos toe te passen. Overigens verlagen jullie de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op stroomkosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €2400 t/m €7400. Via de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Schijf afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Met name leveranciers zoals Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Engie, Eneco, Pure Energie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken lees jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Hulst aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande abonnement opzeggen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je toekomstige leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Hulst aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat mensen die mede hierdoor switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen ontdek je onderstaand vaak bestelde stroomcontracten. Aantekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check detecteer je rap welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Hulst vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en contracten voor elektriciteit en gas.