Loading...

Groene stroom Schijf Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieubewuste, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon, wind. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in februari 2024. Het is veel duurzamer vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door de duurzame energie checker kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Schijf vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Schijf en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Schijf

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Schijf vergelijken (februari 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Gelijk groene stroom in Schijf vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per regio in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie van Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, zon, water, wind, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, kolen, aardolie (vuile stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere wereld? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Ook interessant: groene energie Hardenberg vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Schijf

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Rucphen.

groene-stroom-schijf

Een energieneutrale woning in Schijf rond februari 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl detecteer je uitgebreide details over groene stroom Schijf. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Schijf wil natuurlijk iedereen. Deze woningen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Veel gehoord is “niet alle radiatoren open zetten” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het leverancier. Intussen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, Vaillant, Nefit of AWB) verbannen. De klassieke CV-ketel op gas kun je dan enkel inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en gebruikswater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Schijf vergt een hele investering. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Verder verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op stroomkosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3900 t/m €7000. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Biggekerke afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Unieke maatschappijen als Engie, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken ontdek je snel welke groene stroom aanbieders in Schijf voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: je actuele verbintenis ontbinden en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Schijf sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiecontracten ontdek je bijgaand de meest populaire stroomcontracten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker achterhaal je probleemloos welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Schijf vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.