Loading...

Groene stroom Hardenberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van reine, onuitputbare bronnen als zon, wind, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektra dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door de duurzame energie checker kan jij snel alle groene energieleveranciers in Hardenberg vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Hardenberg en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Hardenberg

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Hardenberg vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien vind je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Hardenberg vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, zonne-energie, biomassa, aardwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, kolen, aardgas (grijze elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Waarde vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Hardenberg

Onze zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonne energie, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-hardenberg

Een energieneutrale woning in Hardenberg rond december 2022

Middels Groenestroomaanbieding.nl ontdek je uitgebreide uitleg over groene stroom Hardenberg. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hardenberg wordt steeds populairder. Dit soort huizen realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden bereik je door te letten op het A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Denk aan “zet elektrische apparaten helemaal uit” en een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij het energiemaatschappij. Aan de andere kant, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Vaillant, Nefit, AWB of Atag) verbannen. De oude & vertrouwde cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en kraanwater. Het apparaat werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Hardenberg kan duur uitvallen. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €2800 tot +/- €6300. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Paasloo afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral partijen als Van de Bron, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Engie bieden deze service. Door te adres te gebruiken spot jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Hardenberg voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: je lopende abonnement beëindigen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. De toekomstige energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Hardenberg aantrekkelijker dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die hierom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energie-abonnementen vergelijk je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check zie je direct welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Hardenberg vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.