Loading...

Groene stroom Biggekerke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels reine, stabiele bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, wind, biomassa, zon. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Biggekerke vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Biggekerke en snuffel tussen de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Biggekerke

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Biggekerke vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna detecteer je alle groene maatschappijen. Is groene stroom prijziger dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Biggekerke vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven schommelen per woonplaats in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstapbonus Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardolie, kolen, petroleum (grijze stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Paasloo vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Kies voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Biggekerke

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische natuur resten zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Veere.

groene-stroom-biggekerke

Een energieneutrale woning in Biggekerke rond december 2022

Op basis van deze website vind je praktische details over groene stroom Biggekerke. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Biggekerke wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De energieconsumptie reduceren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Veel gehoord is “een goede thermoskan gebruiken” en hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je energie-aanbieder. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha of Atag) niet meer toegestaan. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor de opwarming van je huis en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Biggekerke is kostbaar. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Bovendien verklein je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energiekosten. Het tarief varieert tussen €3400 t/m €6800. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Kortenhoef afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Engie bieden deze service. Door te adres te gebruiken check jij snel welke groene stroom aanbieders in Biggekerke voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: je bestaande verbintenis opzeggen en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jullie volgende aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Biggekerke sterk verlaagd in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel families die hierom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van huidige energiecontracten tref je in het overzicht hieronder de meest populaire abonnementen. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker vergelijk je onmiddellijk welke aanbieders “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Biggekerke vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.