Loading...

Groene stroom Yerseke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, bodemwarmte, wind, waterkracht, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk schoner dan grijze elektra dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. D.m.v. de duurzame energie check kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Yerseke vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Yerseke of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Yerseke

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Yerseke vergelijken (september 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien vind je de beste groene maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Yerseke vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per postcode in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat je wensen dekt. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk direct Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, zonne-energie, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardolie, aardgas (vuile elektra). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Moddergat vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Yerseke

Zonne-energie is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Reimerswaal.

groene-stroom-yerseke

Een energieneutrale woning in Yerseke rond september 2022

Met onze website vind je handige toelichting op groene stroom Yerseke. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Yerseke wint aan interesse. Deze woningen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De elektra consumptie beperken doe je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “een goede thermoskan gebruiken” en je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jullie energie-aanbieder. Intussen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” hr-ketel (Intergas, Nefit, Atag, Remeha of AWB) niet meer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je huis en het tapwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Yerseke is prijzig. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Tevens reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energielasten. De prijs varieert tussen €3100 en €6700. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Hardenberg afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name leveranciers als Eneco, Greenchoice, Qurrent, Engie, Powerpeers, Pure Energie bieden deze service. Door te adres te gebruiken tref jij meteen welke groene stroom aanbieders in Yerseke voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: jullie actuele pakket beëindigen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Yerseke fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer consumenten die daarom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige energiecontracten tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroompakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker achterhaal je simpelweg welke maatschappijen duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Yerseke vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.