Loading...

Groene stroom Leiderdorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, biomassa, zon, wind, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Leiderdorp vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Leiderdorp en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Leiderdorp

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Leiderdorp vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vind je de beste groene energieleveranciers. Is groene stroom prijziger dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Leiderdorp vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven zijn afhankelijk van regio in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Oxxio actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, aardolie, kolen, steenkool (vuile stroom). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Arnhem vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Leiderdorp

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische dingen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Leiderdorp.

groene-stroom-leiderdorp

Een energieneutrale woning in Leiderdorp rond mei 2024

Met behulp van deze webpagina vind je handige toelichting op groene stroom Leiderdorp. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Leiderdorp is een wens van vele. Deze woningen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik minimaliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere nemen van ledverlichting” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij een energieleverancier. Niettemin, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Nefit, Intergas, AWB of Remeha) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit de lucht buiten. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van je woning en gebruikswater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Leiderdorp is duur. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Trouwens, ook beperk je de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op kosten van energie. De kostprijs varieert tussen €3100 t/m €7700. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Terband afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name bedrijven als Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert tref je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Leiderdorp beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: het actuele verbintenis beëindigen en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Leiderdorp fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel gezinnen op basis daarvan overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende contracten bekijk je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check bekijk je probleemloos welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Leiderdorp vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en elektra.