Loading...

Groene stroom Terband Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met schone, stabiele bronnen als waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind, zon. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Terband vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Terband en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Terband

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Terband vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan ontdek je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene stroom kostbaarder dan reguliere stroom? Helemaal niet! Door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Terband vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket dat bij jou past. Kies meteen voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: korting bij Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, bio, bodem, zon, water vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Hulst vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Terband

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Heerenveen.

groene-stroom-terband

Een energieneutrale woning in Terband rond december 2023

Met deze pagina ontdek je handige details over groene stroom Terband. Alleen, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Terband wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen realiseren jullie via het volgende model:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Veel gehoord is “een goede thermoskan gebruiken” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. De productie van energie is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw maatschappij. Daarentegen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Nefit, Atag, Remeha of Intergas) niet langer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan alleen inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jullie huis en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Terband kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder problemen te plaatsen. Overigens verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energielasten. De inkoopprijs schommelt tussen €4000 tot €6200. Dankzij de interessante ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in de Woude afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Unieke organisaties zoals Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Powerpeers verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode ontdek jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Terband beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: je bestaande levering annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. De aanstaande leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Terband een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer families die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige energiecontracten ontdek je in het overzicht hieronder toonaangevende stroomcontracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker detecteer je probleemloos welke van deze contracten “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Terband vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.