Loading...

Groene stroom Milsbeek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, bodemwarmte, zon, wind, biomassa. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze energie dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie checker kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Milsbeek vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Milsbeek en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Milsbeek

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Milsbeek vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de beste groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie duurder dan normale stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor groene stroom en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Milsbeek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Limburg).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: DELTA abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, windenergie, biomassa, waterkracht, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, steenkool, aardolie (grijze elektriciteit). De verwerking van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een beter milieu? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Breskens vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Milsbeek

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Gennep.

groene-stroom-milsbeek

Een energieneutrale woning in Milsbeek rond december 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl vind je alle toelichting op groene stroom Milsbeek. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Milsbeek is een wens van vele. Dit soort huizen kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het energieverbruik beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Voorbeelden zijn “apparaten uitschakelen” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een leverancier. Intussen, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant of Atag) verbannen. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) benut de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en het tapwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Milsbeek is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Daarnaast verklein je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op de energierekening. De aanschafprijs ligt tussen de €2500 tot +/- €7600. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Waal afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. In het bijzonder partijen zoals Powerpeers, Qurrent, Eneco, Engie, Pure Energie, Van de Bron verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens achterhaal je rap welke groene stroom aanbieders in Milsbeek operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie bestaande contract ontbinden en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Milsbeek sterk verlaagd in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel woningeigenaren die daardoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare pakketten ontdek je onderstaand enkele stroompakketten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker detecteer je eenvoudig welke aanbieders “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Milsbeek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektra.