Loading...

Groene stroom Waal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als wind, bodemwarmte, waterkracht, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger vergeleken met grijze elektriciteit dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door middel van onze groene energie check kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Waal vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Waal of doorzoek de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Waal

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Waal vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens bekijk je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en forse welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Zonder moeite groene stroom in Waal vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: groene stroom Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals bio, aarde, wind, bodem, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, aardgas, kolen (vuile elektra). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Leiderdorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Waal

De zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Molenwaard.

groene-stroom-waal

Een energieneutrale woning in Waal rond mei 2024

Aan de hand van onze website detecteer je belangrijke details over groene stroom Waal. Interessant, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Waal wordt steeds populairder. Dit soort huizen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit laag houden doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie leverancier. Daartegenover, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele hr-ketel (AWB, Intergas, Atag, Remeha of Vaillant) niet langer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit de buitenlucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. De warmtepomp kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Waal vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Trouwens, ook beperk je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energienota. De kostprijs ligt in de range tussen de €3300 t/m €6000. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Erlecom afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Vooral bedrijven als Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice faciliteren dit. Op basis van je postcode tref je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Waal operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: je actuele pakket ontbinden en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom benodigt geen complexe acties. Je toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Waal fors lager in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel gezinnen die hierom neigen naar deze vorm van schone energie. Door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende contracten ontdek je onderstaand vaak bestelde pakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check achterhaal je rap welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Waal vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektriciteit en gas.