Loading...

Groene stroom Wyns Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieubewuste, stabiele bronnen als waterkracht, zon, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger dan grijze energie dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Wyns vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Wyns en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Wyns

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wyns vergelijken (juli 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend ontdek je de beste groene leveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. Vandaag nog groene stroom in Wyns vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, aardwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Milsbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Wyns

Onze zon is een bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische materialen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Tytsjerksteradiel.

groene-stroom-wyns

Een energieneutrale woning in Wyns rond juli 2024

Op onze website detecteer je bruikbare info over groene stroom Wyns. De vraag is, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een nihile of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wyns wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra reduceren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Dan kun je denken aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en maak van je koelkast geen iglo. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij je leverancier. Evengoed, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de welbekende verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant of AWB) niet langer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en gebruikswater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wyns is duur. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te plaatsen. Overigens reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op de energiekosten. De kostprijs ligt zo tussen de €3000 en €7000. Via de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Hapert afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Vooral leveranciers als Greenchoice, Engie, Eneco, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode ontdek jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Wyns voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: het actuele contract opzeggen en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Jouw toekomstige leverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Wyns fors lager dan jaren geleden. Er zijn veel klanten die mede hierdoor voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energiecontracten bekijk je bijgaand enkele stroom abonnementen. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker detecteer je snel welke maatschappijen “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Wyns vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en kortingen voor elektra en gas.