Loading...

Groene stroom Hapert Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, zon, waterkracht, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu in vergelijking met grijze energie dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kunnen jullie spoedig alle groene energieleveranciers in Hapert vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Hapert en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Hapert

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hapert vergelijken (april 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap vind je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Hapert vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel dat bij jou past. Maak een keuze voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardgas, petroleum, steenkool (vuile elektra). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Waal vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Hapert

Zonnestroom is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Bladel.

groene-stroom-hapert

Een energieneutrale woning in Hapert rond april 2024

Via deze webpagina bekijk je praktische uitleg over groene stroom Hapert. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een beperkte of geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hapert zien we steeds meer. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen doe je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen” en de kachel `s nachts uit zetten. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij een energiebedrijf. Aan de andere kant, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse hr-ketel (Remeha, Vaillant, Nefit, Atag of Intergas) niet langer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) benut de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor de verwarming van je woning en kraanwater. Het apparaat kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Hapert is prijzig. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €3800 tot €7100. Via de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Overslag afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name aanbieders zoals Engie, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers bieden deze service. Door je postcode in te vullen lees jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Hapert aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: jullie bestaande abonnement stopzetten en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Jullie toekomstige leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Hapert flink lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn veel huizeneigenaren die daarom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van enkele contracten tref je hieronder toonaangevende energiepakketten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker vergelijk je à la minute welke maatschappijen “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Hapert vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en stroom.