Loading...

Groene stroom Hulsberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieubewuste, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, wind, waterkracht, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Hulsberg vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Hulsberg en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hulsberg

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Hulsberg vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vergelijk je de meest populaire groene bedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Middels subsidies voor groene stroom en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Snel groene stroom in Hulsberg vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: RENDO Netwerken 3 jaar contract mei 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, zon, water, bio, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, steenkool, aardolie (grijze energie). De verbranding van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Wyns vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Hulsberg

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Nuth.

groene-stroom-hulsberg

Een energieneutrale woning in Hulsberg rond mei 2024

Aan de hand van onze website ontdek je praktische details over groene stroom Hulsberg. Echter, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een nihile of geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hulsberg wint aan interesse. Een woning als dat verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. Veel gehoord is “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en geen tweede koelkast gebruiken. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Alleen, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Atag, AWB, Vaillant of Nefit) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Deze setup heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Hulsberg kan veel geld kosten. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Overigens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op stroomkosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €2300 tot €7500. Mede door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Scheulder afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. Vooral leveranciers zoals Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Engie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens achterhaal jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Hulsberg operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De bedoeling is: je actuele pakket beëindigen en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. De volgende aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Hulsberg een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel klanten die daardoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten vergelijk je bijgaand toonaangevende contracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check zie je onmiddellijk welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Hulsberg vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en stroom.