Loading...

Groene stroom Scheulder Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van schone, onuitputbare bronnen als zon, wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Scheulder vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Scheulder of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Scheulder

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Scheulder vergelijken (juni 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidieregelingen en forse welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Scheulder vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven schommelen per woongebied in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat je wensen dekt. Ga voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie van Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bio, zon, water, aarde, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Zoek ook naar groene energie Hapert vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Scheulder

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Eijsden-Margraten.

groene-stroom-scheulder

Een energieneutrale woning in Scheulder rond juni 2024

Met deze pagina lees je praktische uitleg over groene stroom Scheulder. Alleen, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Scheulder wordt steeds populairder. Zo’n huis implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. O.a. “led-lampen gebruiken” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Desondanks, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” hr-ketel (Atag, Intergas, Remeha, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt energie uit de lucht buiten. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en douchewater. Het systeem kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Scheulder is kostbaar. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Daarnaast verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De investering ligt in de range tussen de €3300 tot +/- €7600. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Biervliet afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral maatschappijen zoals Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Van de Bron, Engie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens check je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Scheulder beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: je bestaande levering beëindigen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Je toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Scheulder flink lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn steeds meer huizeneigenaren op basis daarvan kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker bekijk je eenvoudig welke maatschappijen “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Scheulder vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektra.