Loading...

Groene stroom Ter Apelkanaal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, aardwarmte, wind, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in februari 2024. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt opgewekt met fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de duurzame energie checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Ter Apelkanaal vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Ter Apelkanaal en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Ter Apelkanaal

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ter Apelkanaal vergelijken (februari 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna check je de best matchende groene maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze energie? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Ter Apelkanaal vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het contract wat je interessant vindt. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: korting bij Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere water, aarde, bio, zon, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, aardgas, petroleum (grijze stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Lees nu verder over groene energie Hulsberg vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Ter Apelkanaal

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en installeer zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische dingen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Vlagtwedde.

groene-stroom-ter-apelkanaal

Een energieneutrale woning in Ter Apelkanaal rond februari 2024

Door middel van deze website check je uitgebreide uitleg over groene stroom Ter Apelkanaal. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ter Apelkanaal is onderwerp van gesprek. Een huis als dit verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “gebruik niet de standby modus” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Evenwel, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, AWB of Intergas) niet meer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en kraanwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Ter Apelkanaal is kostbaar. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Daarnaast verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt in de range tussen de €3800 tot +/- €7200. Via de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in de Wijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name partijen als Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Eneco faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert lees je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Ter Apelkanaal operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. De beste manier: je huidige contract annulerenen natuurlijk een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. De toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Ter Apelkanaal aantrekkelijker dan jaren geleden. We horen van veel families die hierom switchen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele energie-abonnementen vind je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check check je onmiddellijk welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Ter Apelkanaal vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingen voor stroom en gas.