Loading...

Groene stroom de Wijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieubewuste, stabiele bronnen als waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Aan de hand van de duurzame energie check kun je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in de Wijk vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in de Wijk en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans amper duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in de Wijk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in de Wijk vergelijken (mei 2024)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens vind je de beste groene stroom bedrijven. Is groene stroom prijziger dan grijze stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Simpel groene stroom in de Wijk vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per postcode in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Dat kan zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: review Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, windenergie, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardgas, aardolie (vuile energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Scheulder vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie de Wijk

Zonnestroom is een bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en neem zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische materialen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente De Wolden.

groene-stroom-de-wijk

Een energieneutrale woning in de Wijk rond mei 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl vind je bruikbare informatie over groene stroom de Wijk. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een appartement met een nihile of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in de Wijk wil natuurlijk iedereen. Deze woningen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Denk aan “een goede thermoskan gebruiken” en zoveel mogelijk dubbel glas. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een energieleverancier. Alleen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke cv-ketel (van Nefit, Atag, AWB, Vaillant of Remeha) niet langer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verandert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Het systeem werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in de Wijk is prijzig. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Daarnaast verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energierekening. De totaalprijs ligt in de range tussen de €4100 tot €7300. Mede door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Maria Hoop afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name leveranciers als Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Engie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken zie jij meteen welke groene stroom aanbieders in de Wijk operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: je lopende verbintenis stopzetten en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie de Wijk een stuk lager in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer gezinnen die daarom kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige contracten ontdek je hieronder enkele stroompakketten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker zie je onmiddellijk welke abonnementen echt “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen de Wijk vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en contracten voor stroom en gas.