Loading...

Groene stroom Epse Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze elektra dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van onze groene stroom checker kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Epse vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Epse of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Epse

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Epse vergelijken (april 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend ontdek je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Via subsidies en interessante cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Epse vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per woongebied in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Ga voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: abonnementen van Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, bio, aarde, water, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (vuile elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Ook interessant: groene energie Ter Apelkanaal vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Epse

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnecellen, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische dingen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Lochem.

groene-stroom-epse

Een energieneutrale woning in Epse rond april 2024

Aan de hand van deze webpagina lees je uitgebreide uitleg over groene stroom Epse. Interessant, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Epse wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het energieverbruik beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. Denk aan “niet alle radiatoren open zetten” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jouw energiemaatschappij. Aan de andere kant, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke cv-ketel (van Intergas, Remeha, Atag, AWB of Nefit) uitgesloten. De welbekende cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en gebruikswater. De installatie heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Epse kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en eenvoudig toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energienota. De prijs ligt zo tussen de €3000 tot €7000. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Nijhuizum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen als Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Powerpeers faciliteren dit. Door je postcode in te vullen lees je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Epse operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat jij moet doen: je actuele verbintenis ontbinden en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Epse flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die hierom voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Op basis van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van huidige contracten ontdek je onderstaand toonaangevende contracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker ontdek je direct welke leveranciers “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Epse vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.