Loading...

Groene stroom Woudsend Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, biomassa, zon, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie checker kan jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Woudsend vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Woudsend en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Woudsend

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Woudsend vergelijken (juni 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in Woudsend vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel wat jullie geschikt vinden. Onder andere een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: contract Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, bio, wind, zon, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (grijze stroom). Het toepassen van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Milheeze vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Woudsend

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-woudsend

Een energieneutrale woning in Woudsend rond juni 2022

Via deze website detecteer je bruikbare info over groene stroom Woudsend. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Woudsend is een wens van vele. Een woning als dat realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De stroomconsumptie minimaliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op je verbruik. Dan kun je denken aan “de verwarming omlaag doen” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij jouw energiebedrijf. Niettemin, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, Remeha, Atag of Vaillant) verbannen. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie zet dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en het tapwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Woudsend kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Overigens beperk je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energierekening. De kostprijs ligt in de range tussen de €3600 tot +/- €6300. Dankzij de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Hantum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Met name leveranciers zoals Engie, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Eneco focussen hierop. Op basis van je postcode detecteer je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Woudsend beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: jullie bestaande levering stopzetten en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. Jouw volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Woudsend flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer mensen die hierom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van verschillende abonnementen vergelijk je hieronder de meest populaire stroompakketten. Let op: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker achterhaal je onmiddellijk welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Woudsend vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.