Loading...

Groene stroom De Waal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via schone, duurzame bronnen zoals aardwarmte, wind, zon, waterkracht, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is significant toekomstbestendiger dan grijze elektra dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door middel van onze groene energie check kun je vandaag nog alle groene energieleveranciers in De Waal vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in De Waal en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in De Waal

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in De Waal vergelijken (december 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens vind je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in De Waal vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract wat je interessant vindt. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: ervaringen Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, wind, bio, aarde, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (vuile energie). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Scherpenisse vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie De Waal

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Texel.

groene-stroom-de-waal

Een energieneutrale woning in De Waal rond december 2023

Middels Groenestroomaanbieding.nl vind je handige info over groene stroom De Waal. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in De Waal wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van energie verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op energie. Voorbeelden zijn “zet elektrische apparaten helemaal uit” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw aanbieder. Evengoed, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Nefit, Atag, Vaillant, Intergas of Remeha) verboden. De welbekende mono cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) haalt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor de opwarming van jullie huis en het tapwater. De installatie werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in De Waal kan veel geld kosten. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en kan je bezuinigen op de energiekosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €2600 tot +/- €6600. Geholpen door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Mantinge afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Vooral bedrijven als Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Engie, Eneco faciliteren dit. Via jullie adresgegevens achterhaal je à la minute welke groene stroom aanbieders in De Waal actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: jullie huidige contract stopzetten en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie De Waal sterk verlaagd als je het afzet tegen jaren geleden. We horen van veel mensen op basis daarvan overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van enkele abonnementen tref je onderstaand veel gekozen energiepakketten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check bekijk je probleemloos welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen De Waal vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en elektra.