Loading...

Groene stroom Mantinge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van niet vervuilende, stabiele bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht, wind. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is significant schoner vergeleken met grijze energie dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van de duurzame energie check kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Mantinge vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Mantinge of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Mantinge

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Mantinge vergelijken (juli 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap vind je de relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Via subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Mantinge vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Huismerk Energie stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Beverwijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Mantinge

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische dingen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-mantinge

Een energieneutrale woning in Mantinge rond juli 2024

Met deze website vergelijk je belangrijke uitleg over groene stroom Mantinge. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een lage of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Mantinge wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Voorbeelden zijn “led-lampen gebruiken” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele hr-ketel (Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas of AWB) verbannen. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat transformeert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw woning en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Mantinge kan veel geld kosten. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op stroomkosten. De prijs schommelt tussen €3500 tot €6100. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Velsen-Noord afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Engie faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Mantinge beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: je bestaande verbintenis stopzetten en daarna een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. De volgende aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Mantinge fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. We horen van veel families die daarom kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten vergelijk je hieronder enkele pakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vergelijk je nu welke aanbieders “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Mantinge vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektra.