Loading...

Groene stroom Nijensleek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van reine, onuitputbare bronnen als wind, zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant duurzamer in vergelijking met grijze elektra dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Nijensleek vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Nijensleek en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Nijensleek

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nijensleek vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan detecteer je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Nijensleek vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per woongebied in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: RENDO Netwerken prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, water, bio, aarde, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, petroleum, aardolie (grijze energie). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie De Waal vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Nijensleek

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische materialen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-nijensleek

Een energieneutrale woning in Nijensleek rond juni 2024

D.m.v. deze website ontdek je alle toelichting op groene stroom Nijensleek. De vraag is, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nijensleek zien we steeds meer. Een woning als dat kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het energieverbruik verminderen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met energie. Denk aan “haal opladers uit het stopcontact” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jullie energieleverancier. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” gasgestookte ketel (zoals AWB, Intergas, Atag, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en douchewater. Het apparaat kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Nijensleek is kostbaar. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Verder verklein je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €2500 tot +/- €6000. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Wijhe afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist bedrijven als Powerpeers, Qurrent, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode lees je spoedig welke groene stroom aanbieders in Nijensleek voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: het actuele levering stopzetten en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Nijensleek flink lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer woningeigenaren die daardoor neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten ontdek je hierna enkele energiecontracten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vind je vlug welke leveranciers “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Nijensleek vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.