Loading...

Groene stroom Wijhe Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is veel milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie groeit snel. Door middel van de groene stroom vergelijker kan je rap alle groene energieleveranciers in Wijhe vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Wijhe of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Wijhe

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wijhe vergelijken (oktober 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Via subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Wijhe vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per woongebied in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat bij jou past. Opties zijn het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: abonnement bij Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, bio, wind, zon, water vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, petroleum, kolen (vuile elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een beter milieu? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Mantinge vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder met groene windstroom. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Wijhe

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Olst-Wijhe.

groene-stroom-wijhe

Een energieneutrale woning in Wijhe rond oktober 2022

Op basis van deze webpagina lees je bruikbare info over groene stroom Wijhe. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wijhe wint aan interesse. Dit soort huizen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra reduceren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Denk aan “apparaten uitschakelen” en je eten in de koelkast laten ontdooien. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij het energieleverancier. Evenwel, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Intergas, Remeha, Vaillant, Atag of AWB) niet meer toegestaan. De welbekende mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en kraanwater. De installatie werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wijhe is prijzig. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Daarbij beperk je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energiekosten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3500 tot €6800. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Goingarijp afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle maatschappijen. In het bijzonder aanbieders zoals Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Engie, Qurrent, Pure Energie focussen hierop. Op basis van je postcode tref je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Wijhe voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: je lopende levering stopzetten en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen aan de woning. De toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Wijhe flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van enkele contracten tref je bijgaand veel gekozen energiepakketten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker bekijk je snel welke aanbieders “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Wijhe vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektra en gas.