Loading...

Groene stroom Vrouwenpolder Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als wind, biomassa, bodemwarmte, zon, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is een stuk schoner dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met echte groene energie is enorm toegenomen. Met behulp van de duurzame energie checker kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Vrouwenpolder vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Vrouwenpolder en snuffel tussen de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Vrouwenpolder

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Vrouwenpolder vergelijken (november 2023)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna detecteer je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidieregelingen en interessante cash-back acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Gemakkelijk groene stroom in Vrouwenpolder vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: groene stroom Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, windenergie, waterkracht, aardwarmte, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (grijze elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een beter milieu? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Leerdam vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Vrouwenpolder

Zonnestroom is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Veere.

groene-stroom-vrouwenpolder

Een energieneutrale woning in Vrouwenpolder rond november 2023

Op deze pagina check je bruikbare toelichting op groene stroom Vrouwenpolder. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vrouwenpolder wint aan interesse. Deze woningen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie minimaliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. Veel gehoord is “een programmeerbare thermostaat” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energieleverancier. Daarentegen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Intergas, Remeha, Atag of Nefit) uitgesloten. De “oude” mono cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en douchewater. Het product werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Vrouwenpolder vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Daarnaast verklein je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energielasten. De inkoopprijs varieert tussen de €4000 tot €6600. Geholpen door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Epe afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. Met name bedrijven zoals Engie, Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Eneco verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen ontdek jij direct welke groene stroom aanbieders in Vrouwenpolder aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande abonnement stopzetten en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Vrouwenpolder fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat consumenten die hierom oversluiten naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele abonnementen vind je bijgaand enkele abonnementen. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker detecteer je snel welke van deze contracten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Vrouwenpolder vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.