Loading...

Groene stroom Leerdam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2023. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. Door onze groene stroom checker kan jij direct alle groene energieleveranciers in Leerdam vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Leerdam of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Leerdam

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Leerdam vergelijken (september 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de relevante groene maatschappijen. Is groene energie kostbaarder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidieregelingen en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Leerdam vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Innova Energie actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aardwarmte, biomassa, waterkracht, windenergie, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, kolen, aardolie (vuile stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere wereld? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Appelscha vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Leerdam

De zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonne energie, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de vergelijkingstool de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organisch afval zoals mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Leerdam.

groene-stroom-leerdam

Een energieneutrale woning in Leerdam rond september 2023

Op basis van onze website ontdek je uitgebreide informatie over groene stroom Leerdam. Interessant, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Leerdam wordt steeds populairder. Dit soort huizen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verlagen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Voorbeelden zijn “gebruik alleen A++ producten” en rolluiken gebruiken. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Daarentegen, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Nefit, AWB, Intergas of Vaillant) uitgesloten. De welbekende cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en douchewater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Leerdam is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Goedkoop, en zonder moeite toe te passen. Overigens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op de energierekening. De kostprijs varieert tussen de €3300 en €6500. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Ter Aar afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. Met name maatschappijen zoals Qurrent, Van de Bron, Eneco, Engie, Powerpeers, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode lees jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Leerdam operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Het stappenplan is: het huidige contract ontbinden en vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw toekomstige energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Leerdam aantrekkelijker dan enkele jaren geleden. We horen van veel klanten die mede hierdoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare pakketten vergelijk je hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker detecteer je à la minute welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Leerdam vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.