Loading...

Groene stroom Appelscha Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels schone, stabiele bronnen als biomassa, wind, bodemwarmte, waterkracht, zon. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Geholpen door onze groene energie check kan jij snel alle groene energieleveranciers in Appelscha vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Appelscha of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Appelscha

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Appelscha vergelijken (december 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vind je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidieregelingen en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Appelscha vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windturbines of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: goedkope tarieven MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Het leukste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (grijze elektriciteit). Het gebruik van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Oldeholtwolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Appelscha

De zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische materialen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Ooststellingwerf.

groene-stroom-appelscha

Een energieneutrale woning in Appelscha rond december 2022

Door middel van deze website vind je belangrijke informatie over groene stroom Appelscha. Interessant, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Appelscha is onderwerp van gesprek. Een woning als dat verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie beperken is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. O.a. “beperkt elektrisch bijverwarmen” en zet de koelkast precies waterpas. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij jouw leverancier. Alleen, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele verwarmingsketel (als Atag, Intergas, AWB, Remeha of Nefit) uitgefaseerd. De welbekende cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het apparaat heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Appelscha kan duur uitvallen. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Overigens reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energielasten. De aanschafprijs schommelt tussen €4100 – €7000. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Huissen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke leveranciers zoals Greenchoice, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Eneco bieden deze service. Door je postcode in te vullen check je nu welke groene stroom aanbieders in Appelscha voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: je lopende contract ontbinden en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Appelscha flink lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn veel huizeneigenaren op basis daarvan neigen naar deze vorm van schone energie. Middels onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige contracten ontdek je onderstaand enkele stroom abonnementen. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check detecteer je direct welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Appelscha vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en deals voor elektriciteit en gas.