Loading...

Groene stroom Oldeholtwolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd middels milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, wind, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Middels onze groene stroom checker kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Oldeholtwolde vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Oldeholtwolde en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Oldeholtwolde

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Oldeholtwolde vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de meest relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Gelijk groene stroom in Oldeholtwolde vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom variëren per regio in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Dat kan zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Pure Energie kosten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als zon, bodem, wind, water, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (grijze elektriciteit). De verwerking van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een groene leefomgeving? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Zoek ook naar groene energie Doorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Oldeholtwolde

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van energie van de zon, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-oldeholtwolde

Een energieneutrale woning in Oldeholtwolde rond juli 2024

Op basis van deze webpagina bekijk je uitgebreide info over groene stroom Oldeholtwolde. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oldeholtwolde zien we steeds meer. Een huis als dit realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het energieverbruik verlagen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “gebruik niet de standby modus” en niet een te grote koelkast kopen. De productie van energie doe je met zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij jouw aanbieder. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Vaillant, Intergas, Nefit of Atag) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Oldeholtwolde is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en zonder problemen te plaatsen. Overigens verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt tussen de €3200 – €6000. Dankzij de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Woudsend afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle maatschappijen. Met name aanbieders zoals Eneco, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron bieden deze service. Door te adres te gebruiken achterhaal je vlug welke groene stroom aanbieders in Oldeholtwolde aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je lopende verbintenis stopzetten en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. De volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden wegoed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Oldeholtwolde flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die hierom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energie-abonnementen vind je hieronder toonaangevende contracten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check detecteer je binnen no-time welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Oldeholtwolde vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.