Loading...

Groene stroom Doorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, wind, biomassa. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. D.m.v. onze groene energie check kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Doorn vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Doorn en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Doorn

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Doorn vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens detecteer je de best matchende groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Doorn vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: beoordeling Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Bovendien, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Sirjansland vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Doorn

Zonnestroom is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnecellen, en investeer in zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

groene-stroom-doorn

Een energieneutrale woning in Doorn rond december 2022

Op deze website check je alle info over groene stroom Doorn. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Doorn is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De stroomconsumptie verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere het gebruik van lichtdimmers” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van het energieleverancier. Daarentegen, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Intergas, Remeha, Nefit of Vaillant) verboden. De “oude” verwarmingsketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) benut de energie uit de lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw appartement en het tapwater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Doorn is kostbaar. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €2600 – €7900. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Milheeze afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven als Greenchoice, Engie, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Qurrent verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode spot jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Doorn voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: het actuele verbintenis stopzetten en uiteraard een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Doorn sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We zien meer en meer mensen die kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende abonnementen bekijk je hierna veel gekozen energiecontracten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker detecteer je spoedig welke aanbieders duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Doorn vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.