Loading...

Groene stroom Woudbloem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, zon, bodemwarmte, biomassa, wind. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie groeit snel. Geholpen door onze groene stroom checker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Woudbloem vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Woudbloem of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Woudbloem

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Woudbloem vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Woudbloem vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het abonnement dat bij jou past. Selecteer direct het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: contract Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, wind, bodem, bio, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Daarbij komt, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, petroleum, aardolie (grijze stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Mijdrecht vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Woudbloem

De zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor energie van de zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbranden van organische materialen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Slochteren.

groene-stroom-woudbloem

Een energieneutrale woning in Woudbloem rond juni 2024

Op deze webpagina ontdek je nuttige info over groene stroom Woudbloem. Maar, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Woudbloem is een wens van vele. Zo’n woning verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra beperken bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. O.a. “een afwasteil gebruiken” en je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van een energiebedrijf. Aan de andere kant, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Intergas, Vaillant, AWB, Nefit of Atag) verboden. De “oude” cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie woning en het tapwater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Woudbloem is duur. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Daarnaast reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaart men op kosten van energie. De investering ligt in de range tussen de €4400 t/m €7300. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Handel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke organisaties als Engie, Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Qurrent bieden deze service. Door te adres te gebruiken tref je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Woudbloem aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. De bedoeling is: je bestaande levering stopzetten en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. De volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Woudbloem een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van diverse energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire abonnementen. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker vind je snel welke leveranciers “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Woudbloem vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en deals voor stroom en gas.