Loading...

Groene stroom Mijdrecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. schone, duurzame bronnen zoals zon, wind, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel beter voor het milieu vergeleken met grijze elektra dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door onze groene energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Mijdrecht vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Mijdrecht en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Mijdrecht

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Mijdrecht vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je alle groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies en interessante welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Mijdrecht vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Kies meteen voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Coteq Netbeheer groene stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, windenergie, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, kolen, petroleum (vuile elektra). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Brantgum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Mijdrecht

Zonne-energie is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente De Ronde Venen.

groene-stroom-mijdrecht

Een energieneutrale woning in Mijdrecht rond juli 2024

Aan de hand van deze pagina vergelijk je nuttige uitleg over groene stroom Mijdrecht. De vraag is, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een nihile of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Mijdrecht is een wens van vele. Zo’n huis bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “het gebruik van lichtdimmers” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij een energieleverancier. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” hr-ketel (Nefit, Intergas, AWB, Vaillant of Remeha) uitgefaseerd. De “oude” hr-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De installatie heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Mijdrecht is kostbaar. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Tevens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op energielasten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3700 tot +/- €6200. Mede door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Vrouwenpolder afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Met name bedrijven als Eneco, Engie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers focussen hierop. Op basis van je postcode lees jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Mijdrecht voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: jullie bestaande abonnement opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Mijdrecht een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel consumenten die om deze reden voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Met behulp van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiecontracten bekijk je hierna toonaangevende stroomcontracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check zie je onmiddellijk welke leveranciers “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Mijdrecht vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.