Loading...

Groene stroom Brantgum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, zon, wind, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Brantgum vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Brantgum en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Brantgum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Brantgum vergelijken (juli 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna vind je de beste groene aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Zonder problemen groene stroom in Brantgum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het voorstel wat jullie geschikt vinden. Onder andere het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: contract afsluiten bij Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, aardolie, steenkool (grijze elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Readtsjerk vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Brantgum

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-brantgum

Een energieneutrale woning in Brantgum rond juli 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl vind je alle uitleg over groene stroom Brantgum. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een beperkte of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Brantgum wint aan interesse. Zo’n huis implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie reduceren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Veel gehoord is “bewust met de waterkoker omgaan” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jullie energieleverancier. Evenwel, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Atag, Intergas, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De welbekende mono cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit de lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jullie woning en gebruikswater. Het product werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Brantgum kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Voordelig, en simpel toe te passen. Bovendien verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €4200 – €7300. Via de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Leerdam afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties zoals Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Van de Bron, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens achterhaal jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Brantgum actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: je lopende verbintenis annulerenen aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je aanstaande energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Brantgum fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer klanten die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige pakketten tref je in het overzicht hieronder enkele abonnementen. Let op: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker vergelijk je snel welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Brantgum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.