Loading...

Groene stroom Readtsjerk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van milieubewuste, duurzame bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, wind. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de duurzame energie check kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Readtsjerk vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Readtsjerk en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Readtsjerk

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Readtsjerk vergelijken (november 2023)? Begin direct met de groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap check je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene energie duurder i.v.m. normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Readtsjerk vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen naar Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. biomassa, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het mooiste is, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, aardolie, kolen (grijze elektriciteit). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Lees nu verder over groene energie Gasselte vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Readtsjerk

Zonne-energie is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Dantumadiel.

groene-stroom-readtsjerk

Een energieneutrale woning in Readtsjerk rond november 2023

Via deze website ontdek je alle informatie over groene stroom Readtsjerk. Maar, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Readtsjerk zien we steeds meer. Een woning als dat verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “het gebruik van lichtdimmers” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij jouw energiemaatschappij. Niettemin, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, Nefit, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De “gewone” hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie converteert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw woning en het tapwater. Het product werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Readtsjerk vergt een hele investering. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Bovendien reduceer je schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op kosten van energie. De inkoopprijs varieert tussen €3000 tot +/- €7400. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Appelscha afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Specifieke bedrijven als Powerpeers, Qurrent, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Eneco maken dit mogelijk. Op basis van je postcode lees jij snel welke groene stroom aanbieders in Readtsjerk actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: je bestaande contract beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Readtsjerk sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. We horen van veel woningeigenaren die mede hierdoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele abonnementen vergelijk je bijgaand vaak bestelde pakketten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker zie je ogenblikkelijk welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Readtsjerk vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en elektra.